De bedste danske badmintonspillere har i tusindvis af følgere på de sociale medier. Spillerne bruger i stigende grad medier som Facebook og Instagram til at tale til deres fans.

Af Theis Otzen

Viktor Axelsen er den ubestridte stjerne i dansk badminton. Den tidligere verdensmester er på få år blevet enorm populær både blandt danske badmintonfans og andre sportsinteresserede danskere. Men også uden for landet nyder den 24-årige dansker stor popularitet. I Asien og især Kina har Axelsen allerede fået en kæmpe fanbase, og mange af dem følger Axelsen på de sociale medier. På Instagram har den danske badmintonspiller således 250.000 følgere og Axelsen bruger flittigt dette medie til at kommunikere til sine fans.

Andre danske topspillere er også godt med på de sociale medier. Anders Antonsen og Hans Kristian Vittinghus har i skrivende stund henholdsvis 28.000 og 26.200 følgere. Også de bedste danske damesingler er populære at følge. Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt har begge i omegnen af 12.000 følgere på Instagram.

Ifølge ekspert i sociale medier Michael Nielsen, som har arbejdet med digital kommunikation hos kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese og Danske Spil, er det ganske enkelt et krav fra fans og sponsorer, at man som sportstjerne er til stede på de sociale medier.

“Sociale medier er helt oplagt for sportsfolk, hvis de ønsker at bringe sig selv tættere på deres fanskare og få en tættere dialog med fans. Sociale medier er – uanset hvilken platform man benytter – langt mindre poleret kommunikation, end vi efterhånden oplever, når sportsfolk ellers bliver interviewet i pressen, hvor der ofte går lidt politiker-svar i den, fordi sportsfolkene kan frygte journalisternes vinkling af deres svar.
På sociale medier styrer de selv, hvad og hvor ofte de vil udkomme. Så sociale medier er langt mere på sportsfolkene egne præmisser.
Derudover kan man sige, at konkurrencen om fansenes opmærksomhed er større end nogensinde før. Vil man trænge igennem, så er en frekvent tilstedeværelse på sociale medier et must,” siger Michael Nielsen.

De internationale stjerner er også stærkt tilstede på de sociale medier. Den mest populære er Lee Chong Wei, har mere end en halv mio. følgere på sin Instagram.