Forskning viser, at badminton er en af de sundeste sportsgrene

0
624

To forskellige forskningsprojekter viser, at badminton er en sund sportsgren, som blandt andet er med til at styrke knoglerne.

Af Theis Otzen

Badminton kan være en af bedste sportsgrene at dyrke, hvis man gerne vil være gammel.
Det peger et britisk forskningsprojekt, som er omtalt i British Journal of Sports Medicine, på.

Til DGI.dk siger den tidligere danske topspiller, Niels Christian Kaldau, som i dag er diplomlæge i idrætsmedicin og afdelingslæge på Artroskopisk Center på Hvidovre Hospital:

”Man har blandt andet sammenlignet ketsjersport med andre idrætter på parametrene: nedsættelse af sygdomme som hjertekarsygdomme og nedsættelse af risikoen for tidlig død. Her tyder forskningsresultaterne på, at ketsjersport er bedre for din krop end de andre idrætter i studiet,” siger Niels Christian Kaldau til dgi.dk.

Et studie fra Umeå Universitet i Sverige viser desuden, at badmintonspilleres knogler er markant stærkere end ishockeyspillere. Stærkere knogler kan i alderdommen være med til forhindre knogleskærhed.

”Vi ved ikke, om ældre, der har dyrket ketsjersport får færre brud. Men vi ved, at hvis man som ung har en høj knogletæthed, så er man bedre rustet, når man bliver gammel,” siger Niels Christian Kaldau til dgi.dk.