Hovedstaden bliver vært for EM for blandede hold

0
413
Sådan så det ud, da Danmark vandt Thomas Cup for tre år siden. Foto: BadmintonPhoto.com

EM for blandede hols skal til februar spilles på Frederiksberg. Konkurrencen er hård, når de otte bedste badmintonnationer i Europa tørner sammen.

Af Theis Otzen

For tredje gang i historien skal Badminton Danmark agere vært for EM for blandede hold, der i februar vil blive afviklet på Frederiksberg, hvor Europas otte bedste landshold tørner sammen i kampen om mesterskabstitlen.

Hos direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen, var der ingen tvivl om, hvad svaret skulle være, da muligheden for at blive vært for mesterskabet opstod.

“Da vi fik muligheden for at blive vært for EM for blandede hold 2019, sagde vi naturligvis ja. Badminton Danmarks ambition er at være et badminton-power house, og vi vil til hver en tid værdsætte at agere vært for turneringer og mesterskaber for de bedste spillere. At stå for kæmpe events som et europæisk mesterskab er netop en af de måder, hvorpå vi kan styrke vores vision om at blive et power house,” siger Bo Jensen i en pressemeddelelse.

En sikker vært

Efter at have afholdt de europæiske mesterskaber for blandede hold i 1996 og i 2008 er de nu tilbage på dansk grund, og det glæder generalsekretær i Badminton Europe, Brian Agerbak, at Badminton Danmark skal arrangere den store event.

“Vi er meget glade for, at Badminton Danmark er vært for mesterskaberne. Vi føler os altid sikre på, at vi får en velorganiseret event, når Badminton Danmark er arrangør,” siger Brian Agerbak i en pressemeddelelse og tilføjer.

“I og med mesterskaberne afholdes på Frederiksberg, forventer vi også, at det kommer til at gå stærkt med billetsalget. Vi er i den grad spændte, siger generalsekretæren.
Tidligere har flere landshold end otte kunnet deltage i mesterskaberne, men ved det kommende bliver det udelukkende de otte bedste af slagsen, der er med,” forklarer Brian Agerbak.

“Det er første gang, at vi afholder disse mesterskaber med kun de otte bedste hold i Europa. Jeg er helt overbevist om, at vi vil få adskillige kvalitetskampe at se, og at vi kommer til at opleve en fremragende stemning,” siger Brian Agerbak.
De europæiske mesterskaber for blandede hold 2019 spilles fra 13.-17. februar 2019.

Fakta
Seneste vindere:
2015 og 2017: Danmark
2013: Tyskland
1996-2011: Danmark
Mesterskaberne spilles hvert andet år.