Pengene er vokset i badminton – men fjerstjernerne halter stadig efter tenniskollegerne

0
406
Lee Chong Wei har været med til at dominere toppen af herresinglerækken i mange år. Han tjener stadig godt med penge på sin badminton. Foto: BadmintonPhoto.com

Trods mærkbar stigning i præmiepengene på World Touren ligger badmintonstjernerne stadig langt efter kollegerne fra tennisverdenen, når det gælder indtjening.

Af Theis Otzen

Pengene i international badminton er blevet større de senere år. De allerbedste spillere kan i dag sagtens spille millioner hjem hvert eneste år. Ikke er bare er sponsorindtægterne blevet markant højere, men også præmiepengene har fået et ordentligt hak opad. En finalesejr i sæsonfinalerne (World Tour Final) i Dubaigiver 120.000 US-dollars til pensionsopsparingen.
På top 5 over de mest indtjendende spillere i verden finder man i øjeblikket fem asiatiske spillere. Lee Chong Wei, der stadig mangler et verdensmesterskab og OL-guldmedalje, topper listen med en samlet præmiesum på 1,85 mio. US-dollars i sin 12 år lange professionelle karriere. Lige i hælene på ham på pengepræmielisten ligger den tidligere OL-guldvinder Chen Long, der har vundet 1,04 mio. US-dollars.

Ingen danskere i top-5
På tredjepladsen ligger den kvindelige verdensetter Tai Tzu Ying. Den taiwanesiske spiller har tjent 1.02 $ US-dollars. På fjerdepladsen følger den kinesiske legende Lin Dan, der står noteret for 962.000 US-dollars. På femtepladsen finder vi den indiske damesinglespiller Saina Nehwal, der har spillet 762.000 US-dollars hjem.

Viktor Axelsen har spillet 538.000 US Dollars hjem i sin internationale karriere. Foruden præmiepengene har alle spillerne sponsorkontrakter, som er meget mere lukrative end præmiepengene.

Tennisstjerner tjener 100 gange mere
Trods den forbedrede økonomi for den internationale badmintontop må spillerne alligevel skule misundeligt til tennisverdenen, hvor pengene historisk har været astronomiske sammenlignet med søster-ketsjersporten.

Således har de bedste fem indtjenende tennisspillere beløb, som slet ikke kan sammenlignes med de ovennævnte badmintonstjerner.

Den schweiziske tennisfænomen Roger Federer har tjent 117 mio. US-dollars alene i præmiepenge. Noko Djokovic har tjent 115 mio. US-dollars. Den spanske gruskonge Rafael Nadal har spillet 102 mio. US-dollars. Amerikanske Serena Williams er den kvindelige tennisspillere, som har tjent mest med 88 mio US-dollars, mens den engelske Wimbledon-darling Andy Murray har spillet 61 mio. US-dollars hjem.