Alle tiders bedste badmintonbøger

0
455
Peter Gade har igennem hele sin karriere været en populær skikkelse - ikke mindst blandt de asiatiske badmintonfans. Her under All England i 2015. Gade er en af de danske badmintonstjerner, hvis karriere er udgivet i bogform. Foto: BadmintonPhoto.com

Der er udgivet flere bøger om danske badmintonstjerner. Både nuværende og tidligere stjerner er at finde hos boghandlerne og bibliotekerne.

Af Theis Otzen

Badminton fylder mere end nogensinde i mediebilledet. Ikke mindst takket være TV2 Sports mangeårige satsning på badminton er de bedste danske spillere blevet populære skikkelser blandt det danske sportspublikum. Men det er ikke kun i medierne, at man kan opleve badmintonspillerne. Også hos boghandleren eller på bibliotekets hylder kan man komme ind under huden på flere af de bedste nuværende og forhenværende badmintonspillere.

Badmintontoday.dk giver dig her en oversigt over nogle af de bedste danske badmintonbøger.

Peter Gade – vinderen har altid ret

I mere end 15 år var Peter Gade Danmarks og Europas ubestridt største badmintonstjerne og samtidig en af verdens bedste herresinglespillere. Som ung lå han længe nummer et i verden og vandt blandt andet All England. Op igennem 00’erne var han fortsat blandt de bedste i verden og havde især mange tætte kampe med stjerner som Lin Dan og Taufik Hidayat. Han vandt dog aldrig VM eller OL. Som læser af bogen bliver det klart for en, at det har været hårdt for Gade at slutte karrieren uden en af de helt store titler på cv’et. Trods manglen på de helt store titler var han en af sin tids helt store spillere, og han høstede stor popularitet i Asien. I bogen fortæller han indgåede om de kampe, han har været igennem på og uden for banen.
Bogen er en af de bedste danske sportbiografier, der er lavet indenfor de senere år. Den er skrevet i samarbejde med den tidligere Politiken-journalisten Kristine Wilkens.

Det unikke makkerskab om Kamilla Juhl og Christinna Pedersen

To af dansk sports absolutte yndlinge i disse år er Kamilla Juhl og Christinna Pedersen. I 2017 udgav de bogen Det Unikke Makkerskab, hvor de fortæller om deres makkerskab på og udenfor banen. Bogen er velskrevet, og de to doublespecialister reflekterer over deres tilværelse og liv på alverdens badmintonbaner. Især beretningerne om OL-eventyret i 2016, hvor de på få dage tog danskerne bag tv-skærmen med storm, er interessante og hjerteskærende at læse om. OL endte med en sølvmedalje til danskerne, men det kunne ligeså godt have været guld, de var rejst hjem med.  Nederlaget i karrierens største finale gjorde ondt.
Bogen er skrevet af Rasmus M. Bech, som er kommunikationschef i Det Europæiske Badminton Forbund. Før dette job har han blandt andet kommenteret badminton for TV3 Sport ligesom han har en fortid som journalist i Badminton Danmark.

Viktor Axelsen- den gyldne drage

Dansk badmintons største stjerne Viktor Axelsen udgav i en alder af 24 år sidste år sin selvbiografi. I bogen fortæller Axelsen om sin vej til VM-titlen i Glasgow i 2017, ligesom han giver læserne et indblik i sine træningsmetoder. Hvis ikke man vidste det i forvejen, bliver man ved at læse bogen bevidst om, at Axelsen er ekstrem perfektionistisk og alt, hvad han foretager sig i forhold til sin træning, er gennemtænkt. Bogen er skrevet i samarbejde med Nicolaj Albrectsen, som Axelsen tidligere har lavet en badmintonpodcast med. Albrectsen er journalist på TV2 og har tidligere arbejdet i Badminton Danmark.

Helt Ærligt – Camilla Martin

Camilla Martin blev nærmest folkeeje, da hun i mere end 15 år var dronningen af dansk badminton. Hun kunne som den eneste europæiske damesingle nedkæmpe de bedste kinesere og øvrige asiater, som dominerede verdenstoppen i 1990’erne og starten af 00’erne. En VM-guldmedalje hentet på hjemmebanen i Brøndby, en All England-sejr og en OL-sølvmedalje samt et utalt af grand prix-titler står på hendes imponerende CV. I bogen, som er skrevet i samarbejde med den tidligere Ekstra Blads-sportsjournalist Lars Werge, fortæller Camilla Martin om sin imponerende karriere.

Fortidens stjerner er også på bogform 

Flere af fortidens store badmintonstjerner er også portrætteret i bøger. Det gælder blandt andet Morten Frost, Flemming Delfs og Svend Pri. Disse bøger kan man være heldig at finde på antikvariater rundt om i landet.