Badminton rykker ind på Det Kongelige Teater

0
413
Forestillingen Mixdouble har premiere 16. februar i Skuespilhuset. Foto: Camilla Winther/PR-foto

Mixdouble er titlen på en ny forestilling, der snart har premiere på Det Kgl. Teater. Nationalscenen krydrer badmintonsporten med hverdagsdrama.

Normalt er badminton nået der foregår i en badmintonhal, men nu rykker sport ind i kulturens højborg, Det Kongelige Teater.

Det sker, når teatret sætter forestillingen Mixdouble op i Skuespilhuset. Men man skal dog ikke forvente en aften med intensiv spil over nettet, men derimod et ægte hverdagsdrama med badmintonhallen som kulisse.

Handlingen tager udgangspunkt i en fast badmintonbane på en fast dage i ugen i en dansk badmintonklub. Et scenarie som rigtig mange motionsspillere kan nikke genkendende til. Men på teatret udvikler den faste torsdags-fjer sig i en lidt mere dramatisk retning.

“Badminton er en fin måde at lave noget sammen på som mand og kone. Er det ikke? Hver torsdag mødes to ægtepar og spiller badminton. Det har de gjort længe, og det er en tradition, de alle fire prioriterer højt. Verden er i brand uden for badmintonhallen. Personerne på banen er dog mest optaget af, hvem der vinder, om bolden var ude eller inde, og om de overhovedet får noget ud af at spille badminton, endsige være gift med den, de nu engang er gift med, og hvad venskabet egentlig giver dem,” skriver Det Kgl. Teater om forestillingen Mixdouble, som er skrevet dramatiker Lærke Sanderhoff.

På banen eller scenen kan man blandt andet opleve Esben Dalgaard og Maria Rich, som lige nu er aktuelle i DR’s søndagsdrama Bedrag.

Der er premiere 16. februar. Læs mere om forestillingen her