Nye overraskende konstellationer i herredouble

0
797
Mads Conrad-Petersen og Mathias Boe er nyt makkerpar. De har tidligere spillet sammen som fx her ved Thomas Cup i 2018. Foto: BadmintonPhoto.com

Posen bliver rystet i dansk herredouble, og Danmarks to tidligere bedste herredoubler splitter op og danner nye spændende konstellationer.

Der er nye herredoubler på vej til dansk topbadminton. Tidligere lå Mathias Boe og Carsten Mogensen og kæmpede med Mads Conrad-Petersen og Mads Kolding om at være Danmarks og også en af verdens bedste herredoubler. Men den rivalisering er fortid nu. I stedet bliver der byttet rundt, så Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen fremover skal spille sammen, mens Carsten Mogensen og Mads Kolding rykker sammen.

Den overraskende udmelding kommer efter, at Mads Conrad-Petersen tilbage i november tog en pause på ubestemt tid fra topbadminton. Mathias Boe har siden årsskiftet også været ude af landsholdstræningen, idet han valgte at flytte til Dubai.

Men nu melder begge spillere sig under Badminton Danmarks faner igen.

“Den sportslige ledelse har tidligere drøftet muligheden for at sætte Conrad og Boe sammen, da vi i Thomas Cup-sammenhænge har set dem spille godt sammen. Timingen og omstændighederne har ikke været til stede tidligere, men nu er muligheden der for at prøve dem af som par, og det ser vi frem til,” siger sportschef Jens Meibom.

Boe flytter hjem
Mathias Boe flytter hjem til Danmark igen, og han og Conrad vil begge påbegynde træningen på det Nationale Elite Trænings Center i starten af marts med henblik på efterfølgende at blive optaget i Badminton Danmarks eliteprogram igen.

Samtidig indleder Mads Kolding og Carsten Mogensen et nyt samarbejde i herredouble, foreløbigt frem til sommeren 2019. Anders Skaarup/Kim Astrup og Frederik Søgaard/David Daugaard fortsætter som par.

“Etablering af nye konstellationer giver altid en ny dynamik på træningen, og jeg er sikker på, at de nye makkerskaber vil give fornyet energi og intensitet på herredoubletræningen. Det bliver spændende at følge de to nye par. Samtidig er det også altid en smule usikkert at danne nye konstellationer. Vi ser derfor nu tiden an frem til sommeren 2019 med disse konstellationer, hvorefter vi kigger på kategorien igen på samme vis, som vi altid gør med alle vores doublekonstellationer i juli/august,” siger Jens Meibom.

LÆS OGSÅ: Stort interview: Familielivet fik Mads Conrad til at trække stikket fra badminton

Starter i Polen og Singapore
Mathias Boe og Carsten Mogensen vil spille deres sidste turnering sammen til All England i næste uge, hvor parret er tilmeldt.

Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen har kun få verdensranglistepoint, hvorfor de vil spille en række europæiske turneringer med Polen Open i slutningen af marts som første turnering sammen.

Mads Kolding og Carsten Mogensen vil påbegynde deres makkerskab i slutningen af marts ved Singapore Open.