En weekendtur til en af verdens mest traditionsrige badmintonturneringer kan klares for under 3000 kroner.

Af Theis Otzen

Du har med garanti siddet og set All England i fjernsynet mange gange. Og du har sikkert også hørt de danske topspillere tale om atmosfæren ved den traditionsrige turnering, som hvert år i marts bliver spillet i Englands andenstørste by, Birmingham.
Så måske er det værd at overveje at tage en tur over Nordsøen og støtte de danske spillere, når der fra den 6. marts spilles All England i den imponerende Arena Birmingham, som tidligere gik under navnet National Indoor Arena. Og det behøver ikke koste en formue at være tilskuer til en af verdens største badmintonturneringer, som er den eneste Super 1000-turnering i Europa

Man kan enten flyve direkte til Birmingham, men vil man spare penge, er det væsentligt billigere at flyve til London og så tage tog eller bus til Birmingham. En bustur koster frem og tilbage fra London til Birmingham kan fås fra 102 kroner i alt, mens en togtur koster fra 320 kroner retur.

En weekendbillet til arenaen (fredag til søndag) kan du få 106 pund, hvilket svarer til lige over 900 kroner. Der ligger mange hoteller tæt på Arenaen, og man kan få et 4-stjernet hotel fra 800 kroner pr nat.

Hvis du ikke selv gider sammensætte din rejse, så er Holstebro Rejsecenter hvert år arrangør af en tilskuerrejse til All England. Turen i 2019 er dog allerede udsolgt.

Fakta (priser indhentet januar 2019):

  • Fly: København-Birmingham: 2600 med SAS
  • Fly: København-London: 550 kroner med EasyJet
  • Tog: London til Birmingham: 320 kroner
  • Bus: London til Birmingham: 102 kroner
  • Hotel: Fx Jurys Inn 2511 kroner for fire nætter i dobbeltværelse. Hotellet ligger i kort gåafstand fra Arenaen og er et nærmest mytisk samlingsted om aftenen for mange badmintonfans og folk fra den internationale badmintonverden. I hotelbaren er det ikke usædvanligt at møde både nuværende og tidligere verdensstjerner. Ligesom man til morgenmaden sidder side om side og spiser med eksempelvis det japanske eller det indonesiske landshold.