Optakt til Badmintonligaen: Greve er favoritter til at spille sig i finalen

0
754
Dey Subhankar er klar til at forsøge at spille Greve i finalen i Badmintonligaen. Arkivfoto: BadmintonPhoto.com

Greve er favoritter mod Vendsyssel ved den ene af semifinalerne i Badmintonligaen. Men Vendsyssel har en række profiler, som kan være med til at sætte pres på sjællænderne.

Af Theis Otzen

Der er altid garanti for intensiv fight, når Greve spiller slutkampe i Badmintonligaen. Tirsdag bliver næppe nogen undtagelse, når Greve tager imod Vendsyssel i Badmintonligaenns ene semifinale.
Sjællænderne stiller i mixeddouble op med Anders Kristiansen og Ditte Søby Hansen. De møder hollænderne Jacco Arends og Cheryl Seinen. Hollænderne spiller sammen internationalt og kommer direkte fra Swiss Open, hvor de dog tabte i 1. runde. Men selvom det på papiret ligner en sejr til gæsterne fra Vendsyssel i denne kamp, så kan Anders Kristiansens rutine godt spille ind på kampens udfald.

Amerikansk topspiller mod dansk stortalent
I damesingle er gæsterne storfavoritterne til at tage sejren. Nordjyderne stiller op med Beiwen Zhang (USA), som indtager 12. pladsen på verdensranglisten.
Hun kommer direkte fra Swiss Open, hvor hun nåede semifinalen, ligesom hun gjorde en fin figur ved All England, og i 2. runde tabte til verdensetteren Ta Tzu Ying. I Greve tirsdag aften møder hun hjemmeholdets bare 19-årige Michelle Skødstrup. Sidst de to mødtes, var i gruppespillet hvor stortalenet fra Greve kæmpede ihærdigt, men ikke rigtig kunne true amerikaneren.

I første herresingle er der lagt op til et tæt opgør mellem Greves Dey Subhankar og Vendsyssels Victor Svendsen. De to ligger henholdsvis nummer 47 og 53 på verdensranglisten. I december tørnede de sammen i gruppespillet og her vandt inderen i to sæt, men siden har Victor Svendsen været ude at spille en række halvstore internationale turneringer, som har givet ham mere rutine. Derfor kan den unge dansker presse inderen, som dog kommer med en god portion selvtillid efter en god præstation i Swiss Open, hvor han røg ud i kvartfinalen efter et nederlag til Chen Long.

Anden herresingle er helt åben. Greve stiller op med Kalle Koljonen (Finland), og han møder Vensyssels Raul Must (Estland). I deres seneste opgør vandt Koljonen i tre sæt, og i en semifinale med ekstra pres på, kan begge spillere tage sejren.

I damedouble skal den nykårede Swiss Open-vinder i mixeddouble, Rikke Søby Hansen, sammen med Amalie Magelund Krogh op imod Yao Lie (Singapore) og Clara Nistad (Sverige). Her er hjemmeholdets par et godt bud på en vinder.

Også i herredouble bør Greve vinde. Mathias Christiansen og David Daugaard møder Zvonimir Durkinjak (Kroatien) og Robin Tabeling (Holland). Selvom hollænderen har en vis international rutine bør de to danske landsholdsspillere vinde dette opgør og gøre deres for at sende Greve i finalen.

Badmintontoday.dk’s bud på kampens resultat:

Greve mod Vendsyssel: 4-2