Alvorligt efterspil på badmintonkonflikt: Yonex truer med at politianmelde Badminton Danmarks direktør

0
335
Yonex vil politianmelde Badminton Danmarks direktør Bo Jensen. Foto: BadmintonPhoto.com

Yonex har stadig ikke fået svar på en henvendelse til Badminton Danmark, hvori det japanske udstyrsfirmas danske afdeling ønsker svar på, hvorfor forbundet angiveligt har brugt en konstrueret mail i konflikten med spillerne.

Efterspillet efter konflikten i dansk badminton mellem Badminton Danmark på den ene side og spillerne på den anden side er ikke slut endnu.

Onsdag kom det frem, at Yonex planlægger at anmelde Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, til politiet for dokumentfalsk.

Det skyldes, at Yonex mener, at Bo Jensen har konstrueret en email, som han skulle have brugt for, at Badminton Danmark angiveligt stod bedre i forhandlingerne med spillerne.

“Vi sendte på vegne af Yonex Japan og Scansport A/S den 23. januar 2019 et brev til Badminton Danmarks hovedbestyrelse vedrørende en konstrueret mail, som blev præsenteret af Bo Jensen (direktør i badminton Danmark) for de forhandlende parter som værende fra Yonex´s hoved kontor. En sådan mail er imidlertid aldrig afsendt af Yonex´s hovedkontor. Da vi beklageligvis ikke har modtaget nogen tilbagemelding eller reaktion fra Badminton Danmark har vi i samråd med vores advokat vurderet, at vi nu vil overlade sagen til politiet med henblik på, at politiet herefter må vurdere om der er sket noget strafbart, herunder om den omtalte mail er dokument falsk,” siger Benni Holst Andersen, der er bestyrelsesformand i Scansport A/S, der har licensen til Yonex i Danmark, til DR Sporten.

Den omtalte mail blev ifølge Yonex brugt af Bo Jensen til at oplyse spillerne om, hvordan den japanske udstyrsgigant så på oplægget til den aftale, som Badminton Danmark ville forelægge spillerne. Og ifølge mailen var Yonex, som sponsorerer en række af landsholdsspillerne, positive overfor aftalen og så ingen problemer for, at de kunne komme i klemme.

Mail aldrig sendt
Men ifølge Yonex er problemet bare, at det japanske firma aldrig har sendt en sådan mail. I et brev til Badminton Danmark, som Yonex altså stadig savner svar på, skriver firmaet således:

“Vi har desværre konstateret, at mailen ser ud til at være sendt af Taiji Suzuki (Direktør i Yonex globale afdeling), men blandt andet indeholder detaljer fra en korrespondance mellem Bo Jensen, direktør for Badminton Danmark, Yonex Japan og Scansport A/S fra blandt andet efteråret 2017. Disse detaljer er blevet klippet og klistret, og vigtige aspekter og krav fra den korrespondance er blevet fjernet,” og det fortsætter:

“Yderligere har vi været i stand til at slå fast, at Taiji Suzuki aldrig har sendt en mail med det indhold, som fremgår af dokumentet, selv om det det ser sådan ud i dokumentet, der har Taiji Suzukis signatur som afsender.”

Badminton Danmark oplyser til DR, at de ikke har nogen kommentarer til sagen udover, hvad de har sagt tidligere i forhold til anklagerne fra Yonex.