Christinna Pedersen stopper badmintonkarrieren

0
402
Christinna Pedersen stopper karrieren efter i mange år at have med til at dominere verdenstoppen i både dame- og mixeddouble. Arkivfoto: BadmintonPhoto.com

Christinna Pedersen slutter sin imponerende karriere. Det sker allerede i denne uge.

En af Danmarks bedste kvindelige badmintonspillere igennem de seneste mange år lægger ketsjeren på hylden.
Christinna Pedersen meddelte mandag, at hun efter denne uges Swiss Open stopper sin internationale badmintonkarriere.
Forklaringen på det overraskende stop skal findes i, at den danske doublespecialist tidligere på året blev forælder til en lille pige sammen med kæresten og hendes mangeårige doublemakker Kamilla Rytter Juhl.
Så i stedet for badminton vil Christinna Pedersen nu hellige sig familielivet.

“Jeg har valgt at stoppe, fordi min livssituation har ændret sig, efter at jeg er blevet mor, og Kamilla nu også definitivt har valgt at stoppe på landsholdstræningen. Det har på ingen måde været en nem beslutning på grund af mit rigtig gode makkerskab med Mathias (Christiansen, red). Det har simpelthen været så spændende en proces, vi sammen har været igennem på relativt kort tid, men jeg må også bare være ærlig overfor mig selv og turde følge mit hjerte. Det ville hverken være fair overfor Mathias eller forbundet at fortsætte, når jeg kan mærke helt inde i maven, at jeg ikke længere har den gnist, som har medført de gode resultater og titler, jeg har vundet,” siger Christinna Pedersen i en pressemeddelelse og uddyber om beslutningen:

“Det har naturligvis langt fra været uden overvejelser, og det har været en rigtig svær beslutning at træffe, for badminton har fyldt en kæmpe del af mit liv i rigtig mange år og givet mig ufatteligt meget. Der er ingen tvivl om, at jeg kommer til at savne det, men jeg må også erkende, at jeg de seneste måneder har haft svært ved at finde den samme drivkraft, som jeg tidligere har haft. Badminton vil stadig fylde meget hos både Kamilla og jeg, og vi vil begge fortsætte i den danske badmintonliga,” siger Christinna Pedersen.

Christinna Pedersen har spillet sammen med Mathias Christiansen siden efteråret 2017, hvor de inden for kort tid gjorde sig internationalt bemærket med blandt andet andenpladser ved henholdsvis China Open og Hong Kong Open og som vinder af India Open 2018.

Parret er i dag rangeret som nummer 11 i verden, men har tidligere befundet sig på en fjerdeplads på verdensranglisten.
Deres sidste turnering sammen bliver Swiss Open 2019, som skydes i gang tirsdag.
Ærgrelig makker forstår beslutningen

Selv om Mathias Christiansen ærgrer sig over makkerens beslutning, har han samtidig forståelse for den.

“Jeg er selvfølgelig rigtig ked af, at Christinna har valgt at stoppe. Jeg synes, at vi havde gang i noget rigtig spændende, og jeg så selvfølgelig frem til at starte en OL-kampagne sammen med hende med henblik på at vinde en medalje til Danmark. Omvendt har jeg stor respekt for hendes beslutning. Jeg ved, at den ikke har været nem, og at den er taget efter grundig selvransagelse, og jeg kan jo godt sætte mig ind i hendes situation. Christinna har været med til at hjælpe mig frem på den helt store internationale badmintonscene, og jeg har lært rigtig meget af og med hende, som jeg er taknemmelig for at have fået med. Nu må jeg se fremad, og selv om det er på en ærgerlig baggrund, så glæder jeg mig til et forhåbentlig nyt og spændende projekt og kapitel i min karriere. Jeg ønsker Christinna og Kamilla al held og lykke med deres familieliv,” siger Mathias Christiansen.

Sportschef: Stort tab

For Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, kommer Christinna Pedersens stop som en ærgerlig overraskelse, der er et stort tab for dansk badminton.

“Det er selvfølgelig et slag for vores resultatmålsætninger og især OL-ambitioner, hvor vi havde håbet på, at Christinna og Mathias skulle kæmpe med om medaljerne. Samtidig har vi naturligvis både respekt og forståelse for hendes beslutning, og vi ønsker både hende og Kamilla alt det bedste fremover. Vi vil desuden gerne takke Christinna for alle de store oplevelser og resultater, som hun har givet dansk badminton og Danmark. Hendes meritter er usædvanligt flotte, og hun er utvivlsomt en af Danmarks allerstørste kvindelige spillere gennem tiden,” siger Jens Meibom.

“Nu må vi så se fremad. Som de seneste måneder har vist, så er elitesport uforudsigelig, og vi skal nu forholde os til endnu en ny virkelighed. Vi har allerede talt med Mathias omkring hans fremtid, men har brug for lidt mere tid, inden vi kan melde noget officielt ud omkring de fremtidige mixeddoublekonstellationer,” siger Jens Meibom.

Blandt Christinna Pedersens imponerende meritter finder man blandt andet:
OL-sølv i damedouble med Kamilla Rytter Juhl
VM-sølv – damedouble med Kamilla Rytter Juhl
OL- bronze i mixeddouble med Joachim Fischer
To VM-bronzemedaljer i mixeddouble med Joachim Fischer.
13 Super-series-titler i mixeddouble
All England-vinder i mixeddouble

Hun er desuden den næstmest vindende danske spiller til EM nogensinde med seks EM-titler – fire i damedouble og to i mixeddouble (Kamilla Juhl er den mest vindende danske spiller med syv europamesterskaber).