De danske tilskuere fylder godt ved dette års All England. Mange af dem rejser med  det danske rejsebureau Holstebro Rejsecenter, som har specialiseret sig i badmintonrejser. 

Af Theis Otzen

All England er en turnering, som altid har spillet en stor rolle for dansk badminton. Først og fremmest fordi turneringen i mere end 80 år har haft danskere blandt aspiranterne til topplaceringerne. Men især også fordi turneringen, som de første mange år blev spillet i Wembley Arena i London og siden 1994 i Englands andenstørste by Birmingham, traditionelt set har tiltrukket mange danske tilskuere.
Birmingham kan nås på cirka to timer fra Københavns Lufthavn, og der er altid en hyggelig atmosfære både i og uden for Arena Birmingham, hvor verdens bedste badmintonspillere tørner sammen hvert år i begyndelsen af marts.

I år interessen måske større end nogensinde. Holstebro Rejsecenter har i mange år specialiseret sig i at arrangere sportsrejser, og en af de faste rejser i programmet er rejsen til All England. I år har det midtjyske rejsebureau sendt 100 badmintonglade danskere afsted til Birmingham.
Og det er det højeste antal nogensinde, som Holstebro Rejsecenter kommer med.

Fra konfirmander til pensionister 
Ifølge direktør i rejsebureauet, Peter Kjærgaard Jensen, er sammensætningen på en tur til All England meget bred.

“Vi har gæster med i alle aldersklasser. Det vil sige lige fra helt unge, som har fået rejsen i konfirmationsgave til pensionister. Et godt bud må være, at en stor del er 50+, og vi har faktisk rigtig mange gengangere,” forklarer Peter Kjærgaard Jensen.

Selvom det også er muligt selv at tage turen til Birmingham ved at booke fly og hotel hjemmefra, så er grupperejsen stadig populær. Og det er der flere forklaringer på, fortæller Peter Kjærgaard Jensen.

“En pakkerejse er nem at gå til, og så er der et godt sammenhold på en grupperejse som den, vi tilbyder til All England. Vi tilbyder også briefinger, hvor vi får nogle til at komme og give seneste nyt inden dagens kampe. (Det kan være sportschefen eller nogle profiler fra badmintonverden, red.). Så har vi også samlede pladser i Arenaen i den bedste publikumskategori og endelig har vores gæster værelser på Hotel Jurys Inn, hvor mange af spillerne også bor,” siger Peter Kjærgaard Jensen om interessen for badmintonrejserne, som har rejsekonsulent Mette Sørensen som kyndig rejseleder.

Ture til Østens turneringer er sværere at sælge
Mens rejsen til Birmingham er mere populær end nogensinde er det lidt sværere at få det danske badmintonpublikum med til Østen, hvor størstedelen af de store World Tour-turneringer spilles.

“Vi har tidligere udbudt rejser i forbindelse med VM og Sudirman Cup, men vi har ikke været istand til at sælge nok til at kunne gennemføre dem i en længere årrække, så jeg tvivler på, at vi kommer til det igen, men man skal jo aldrig sige aldrig,” fortæller Peter Kjærgaard Jensen, der tilføjer, at Holstebro Rejsecenter også har en tilskuerrejse til VM i badminton, som til august spilles i Basel i Schweiz.