Danske herresingler dominerer World Tour-rangliste

0
969
Viktor Axelsen og Anders Antonsen er med helt fremme på den nyeste World Tour-rangliste. Foto: BadmintonPhoto.com

Stærke resultater har sendt de danske herresingler frem i toppen af den aktuelle World Tour-rangliste.

Af Theis Otzen

De danske herresingler har fået en flot start på 2019 og leveret gode resultater i årets første World Tour-turneringer.
I januar vandt Anders Antonsen Indonesia Masters ved at besejre Kento Momota i finalen.
I februar slog Viktor Axelsen Anders Antonsen i finalen ved Spain Masters, og i German Open ugen efter spillede Hans-Kristian Vittinghus sig frem til semfinalen, hvor han tabte en hård fight mod Kento Momota.

I sidste weekend var det så Viktor Axelsen, der spillede sig frem til finalen ved All England, hvor samme Momota trak det længste strå.

Derudover har også Rasmus Gemke overrasket ved at slå Chen Long ud af All England, ligesom Jan Ø. Jørgensen på flot vis nåede kvartfinalen ved All England, hvor han leverede en stærk kamp mod Viktor Axelsen.

De mange flotte resultater har sendt danskerne i toppen af den aktuelle World Tour-rangliste, som er den, der i sidste ende afgør, hvem der får lov at spille sæsonfinalerne i december måned i den kinesiske by Guangzhou.

Viktor Axelsen topper listen skarp forfulgt af Kento Momota. På tredjepladsen følger Anders Antonsen, mens Hans-Kristian Vittinghus ligger på en femteplads, mens Jan Ø. Jørgensen er placeret som nummer 21.

På verdensranglisten har danskerne fem spillere i top 30. Viktor Axelsen er nummer fire, mens Anders Antonsen er nummer 12. Jan Ø. Jørgensen finder man på en 21. plads og Rasmus Gemke indtager 25. pladsen, mens Hans-Kristian Vittinghus ligger lige bagved som nummer 26. Listen toppen af All England-vinderen og verdensmesteren Kento Momota.