Flot karriere er slut: Christinna Pedersen har spillet sin sidste internationale kamp

0
398
Christinna Pedersen stopper karrieren efter i mange år at have med til at dominere verdenstoppen i både dame- og mixeddouble. Arkivfoto: BadmintonPhoto.com

Christinna Pedersen takkede fredag af efter en fantastisk karriere i international topbadminton. Sammen med makkeren Mathias Christiansen blev kvartfinalen ved Swiss Open endestationen.

Af Theis Otzen

Fredag eftermiddag sluttede et flot kapitel i dansk badmintonhistorie. Christinna Pedersen annoncerede til stor overraskelse for mange tidligere på ugen, at Swiss Open ville blive hendes sidste internationale turnering, og at hun derefter indstiller karrieren på topplan.

Og kvartfinalen ved Swiss Open blev stedet, hvor det sidste punktum blev sat for den danske doublespecialist, som i de sidste mange år har imponeret med et hav af flotte præstationer. Ikke mindst OL-sølv og OL-bronze og et VM-sølv og et VM-bronze, ligesom hun har vundet All England og mange andre Super Series-turneringer.

Men nu er det slut, og den sidste kamp var i mixeddouble sammen med makkeren Mathias Christiansen, hvor kineserne Lu Kai og Chen Lu stod på den anden side af nettet. Det danske par kæmpede hårdt for at nå videre til semifinalerne i turneringen, der spilles i Basel. Men det var ikke nok og efter tre tætte sæt vandt kineserne med cifrene 21-19, 21-23, 21-17.

Uvist hvad fremtiden skal bestå af
Christinna Pedersens mangeårige doublemakker og kæreste Kamilla Rytter Juhl annoncerede sidste år, at hun trak sig tilbage fra topbadminton. Det skete i forbindelse med, at hun var gravid med parrets første barn. Nu skal de to nu pensionerede badmintonstjerner nu finde ud af, hvad tilværelsen nu skal bestå af, når ketsjerne bliver lagt på hylden.

Til TV2 Sport fortæller Christinna Pedersen, at de ser frem til næste kapitel.

“Jeg er ikke det mindste i tvivl om, det er den rigtige beslutning. Den har ikke været nem, fordi badminton har fyldt ufattelig meget i mit og vores liv, men jeg er ikke i tvivl om, det er den rigtige. (…) Der er ro i maven og den rigtige fornemmelse. Nu glæder vi os bare til at komme stille og roligt hjem og finde fodfæste, så vi kan finde ud af, hvad søren vi nu skal gribe og gøre i,” siger Christinna Pedersen til tv2.dk.