Greve og Team Skælskør-Slagelse tørner sammen i finalen i Badmintonligaen

0
1020
Toby Penty var med til at sende Team Skælskør-Slagelse i finalen i Badmintonligaen. Arkvifoto: BadmintonPhoto.com

Finalisterne i Badmintonligaen er nu fundet.

Det bliver Greve og Team Skælskør-Slagelse, der mødes i årets finale i Badmintonligaen.

Det ligger fast efter semifinalerne tirsdag aften, hvor Greve tog imod Vendsyssel, og Team Skælskør-Slagelse var på besøg i Solrød Strand.
I Greve kom hjemmeholdet bagud 0-2, efter at hollænderne Jacco Arends og Cheryl Seinen vandt 21-19, 21-18 over Anders Kristiansen og Ditte Søby Hansen. I damesingle var det lokale stortalent Michelle Skødstrup oppe imod amerikaneren Beiwen Zhang, der er placeret som verdens nummer 12. Trods en god indsats af Skødstrup var amerikaneren for stor en mundfuld og vandt 21-18, 21-11.

Stærkt comeback
Herefter var der brug for, at hjemmeholdet meldte sig ind i kampen, og det sørgede Greves indiske herresinglespiller Dey Subhankar for skete. Han slog gæsternes Victor Svendsen med 21-8 og 21-0.
I anden herresingle vandt Greves finske spiller Kalle Koljonen over Raul Must, Estland, med 20-22, 21-9, 21-14.

I damedouble hentede den nykårede Swiss Open-vinder Rikke Søby Hansen sammen med Amalie Magelund Krogh en sejr over You Lei og Clara Nistad.
Med stillingen 3-2 til Greve gik herredoublen Mathias Christiansen og David Daugaard på banen mod Zvonimir Durkinjak og Robin Tabeling. De to danske landsholdsspillere vandt sikkert med 21-17 og 21-15 og kunne dermed sende Greve i finalen.

Blichfeldt vandt danskerbrag
I den anden semifinale endte den første kamp med et nederlag til Solrød Strands mixeddouble-par Nicklas Nøhr og Maiken Fruergaard. De tabte 19-21, 16-21 til Frederik Søgaard og Selena Piek fra Team Skælskær-Slagelse.
Damesinglen blev et opgør mellem Danmarks to bedste spillere. Mia Blichfeldt, Solrød Strand, mod Line Kjærsfeldt, Team Skælskør-Slagelse. Blichfeldt gentog sejren fra Spain Masters for få uger siden og slog Kjærsfeldt med 21-13, 21-16.

I herresingle vandt hollænderen Marc Caljouw fra gæsterne over hjemmeholdets Hans-Kristian Vittinghus med 21-12, 21-17.
I anden herresingle var Team Skælskør-Slagelse også stærkest, og Toby Penty slog Jacob Nilsson med 24-22, 21-19.

Herredouble-rutine afgjorde kampen
I damedouble var det fire udenlandske spillere, der indtog banen. Solrød-Strand stillede op med Johanna Magnusson og Emma Karlson, begge fra Sverige, mens Skælskør-Slagelse var repræsenteret af Olga Morozova (Rusland) og Amanda Högstrøm (Sverige) Det blev til en tæt kamp i tre sæt, som hjemmeholdets svenskere vandt.

I den sidste kamp vandt gæsternes Kim Astrup og Søren Gravholt over Jeppe Madsen og Lasse Mølhede med 23-21 og 21-14 .

Dermed vandt Team Skælskær-Slagelse 4-2 og er klar til finalen i Frederiksberg Hallerne 22. april.