Mads Conrad gør comeback: “Jeg har fundet ud af, at det er en vigtig del af mig at spille badminton”

0
777
Mads Conrad-Petersen gør comeback på badmintonbanen efter en pause på 4 måneder. Foto: BadmintonPhoto.com

Mads Conrad-Petersen gør comeback efter en pause fra badmintonsporten. Han ser frem til de nye udfordringer i den nye konstellation med Mathias Boe.

En af Danmarks bedste herredoublespillere igennem de senere år er på vej til at gøre comeback. Mads Conrad-Petersen overraskede både kolleger på landsholdstræningen og danske badmintonfans, da han i november meldte ud, at han tog en pause på ubestemt tid fra topbadminton.

Da Badmintontoday.dk i begyndelsen af februar interviewede Mads Conrad-Petersen om hans selvvalgte pause fra badmintonsporten, lagde han ikke skjul på, at pausen havde været tiltrængt og også var vigtig for ham at tage – ikke mindst af hensyn til familielivet.

I de seneste 3-4 måneder har han derfor haft rigelig med tid til at tænke på, om han kunne se sig selv vende tilbage til sporten. Og konklusionen er, at badminton fortsat skal være en stor del af Mads Conrad-Petersens liv.

”Jeg har fundet ud af, at det er en vigtig del af mig at spille badminton. Jeg ville ikke blive gladere, hvis jeg dropper badminton helt.  Det bliver jeg ikke en bedre far af, men jeg har lært nogle ting af at være ude. Og i fremtiden er der ting, jeg vil gøre anderledes, så jeg kan prioritere familielivet mere,” sagde han for en måned siden til badmintontoday.dk.

LÆS OGSÅ: Familielivet fik Mads Conrad til at trække stikket fra badminton

OL er en mulighed
I denne uge offentliggjorde Badminton Danmark, at Mads Conrad og Mathias Boe fremover skal danne makkerskab. Ifølge Mads Conrad er det en stor udfordring, de to verdensklassespillere går ind til – ikke mindst fordi de skal starte med at spille en række mindre turneringer, før de kan vende tilbage til Word Tour-turneringerne. Badmintontoday.dk har spurgt Mads Conrad om, hvad han forventer sig af sit comeback.

Hvad kræver det, når man indleder et nyt doublesamarbejde? 

“I første omgang går vi begge ind i det med alt, hvad vi har. Vi vil prøve at komme i vores bedste form spillemæssigt og fysisk, så vi ikke bare kommer på et godt niveau men helt derop, hvor vi bliver bedre, end vi før har været.
Jeg er motiveret til at give det en skalle og jeg tror på at vores projekt kan give os nogle super fede oplevelser i fremtiden. Ellers ville jeg ikke gå ind i det,” siger Mads Conrad.

Er ambitionen en OL-deltagelse i 2020?

“Ambitionen er at kunne spille med om de store ting og mærke at vi kan slå nogle af de bedste par i verden. Kan vi igennem gode resultater så nå at blive aktuelle til et OL, så er det naturligvis målet. Vi kan styre vores egne kroppe, ketcherslag og seriøsitet, så må vi se hvor vi står henne om 1,5 års tid,” siger Mads Conrad.

En omvæltning at spille mindre turneringer
Hvordan tror du, det vil være, at I to – som jo med rette kan betragtes blandt verdens bedste doublespillere – pludselig skal til at spille mindre internationale turneringer for en periode?

“Det bliver jo nok en omvæltning med turneringerne, men vi går ind i det med åbne øjne. Vi er udmærket klar over, at der ikke er frit valg på alle hylder og det ikke er et optimalt tidspunkt at starte op på, men det får os ikke til at tvivle på, om det er det rigtige. Vi ser det som en udfordring. Vi glæder os, og vil gøre det der skal til for at se, hvor langt vi kan få det til at række sammen,” lyder det fra Mads Conrad.