Det blev til en overraskende dansk finalesejr ved Super 300-turneringen Swiss Open.

Danmark har stolte traditioner i mixeddouble, og søndag meldte Rikke Søb og Mathias Bay-Smidt sig ind i kampen om at begynde opstigningen mod verdenstoppen.

De to unge danskere stod i deres første World Tour-finale ved Super 300-turneringen Swiss Open. På den anden side af nettet ventede indoneserne Rinoy Rivaldy og Pitha Haningstyas Mentari, der er nummer 19 i verden. Danskerne, der selv er nummer 102, gik uimponeret til opgaven og vandt første sæt 21-18. I det næste sæt skruede indoneserne op og vandt 21-12. Men danskerne blev ikke nervøse i det afgørende sæt, og vandt overbevisende med 21-16.

Dermed fik de karrierens største triumf og er klar til at forsøge at blive Danmarks nye verdensklasse-mixeddouble. Den positon blev ledig, efter Christinna Pedersen i fredags indstillede sin lange internationale karriere.

Mathias Bay-Smidt og Rikke Søby var de eneste danskere, som med i søndagens finaler ved Swiss Open.