Optakt til Badmintonligaen: Singler er nøglekampe i sjællandsk brag

0
638
Mark Caljouw sikrede DM-guldet til Team Skælskør-Slagelse. Arkivfoto: BadmintonPhoto.com

Semifinalen mellem Solrød Strand og Team Skælskør-Slagelse bliver formentlig en tæt dyst mellem to hold, der har mange spændende profiler på holdkortet.

Af Theis Otzen

“Der er en spændende semifinale i vente, når Solrød Strand tager imod Team Skælskær-Slagelse i den ene af Badmintonligaens semifinaler tirsdag aften.
Begge hold stiller op med stærke profiler på holdkortet, og det er ret åbent hvem, der kan løbe med sejren og dermed spiller sig videre til finalen, der spilles i Frederiksberg Hallerne 22. april.
I mixeddouble stiller hjemmeholdet op med de to landsholdsspillere Nicklas Nøhr og Maiken Fruergaard, som dog ikke spiller sammen normalt, men begge har en vis rutine i at spille betydningsfulde kampe. De møder Frederik Søgaard og hollandske Selena Piek, og Nøhr og Fruergaard må betragtes som favoritter.

I damesingle er denne semifinales mest spændende opgør i vente. Mia Blichfeldt mod Line Kjærsfeldt. Danmarks to bedste damesingler tørner sammen – for tredje gang på seks uger. Første gang var ved DM-finalen i Århus, hvor Kjærsfeldt hev sejren og DM-titlen hjem. Få uger senere gjaldt det finalen ved Spain Masters, hvor Blichfeldt sejrede, og nu skal de kæmpe om at være med til at sende deres klub videre til finalen i Badmintonligaen. De to plejer at spille nogle tætte kampe, og hvem der tager sejren i Badmintonligaens semifinale, er den, der bedst kan håndtere presset.

Internationale herresingler i vente
Første herresingle kan også godt blive et interessant opgør. Hjemmeholdet stiller op med Hans-Kristian Vittinghus, som for få uger siden leverede en rigtig stærk indsats ved German Open, hvor han blandt andet slog Lin Dan, og i semifinalen tog han sæt fra verdensetteren Kento Momota. Den erfarne dansker møder hollænderen Mark Caljouw, som også har haft nogle gode uger. Ved Swiss Open slog han Tommy Sugiarto ud af turneringen, men blev i kvartfinalen slået ud af kineseren Shi Yuqi. I februar var Caljouw med Holland i Danmark for at spille EM for mixede hold, og her markerede den unge hollænder sig ved at tage et sæt fra Viktor Axelsen i semfinalen. Så der er i den grad lagt op et intenst opgør mellem to af verdens top-30-spillere.

I anden herresingle møder Solrød Strands Felix Burestedt fra Sverige Toby Penty fra England. Sidst de to mødtes i Badmintonligaen vandt Penty i to sæt, og englænderen må qua sin lidt større rutine være favorit til at sikre gæsterne denne sejr.

Svenske damer med dugfrisk World Tour-rutine
I damedouble er det to udenlandske par, der står overfor hinanden. Den svenske double, Johanna Magnusson og Emma Karlsson, som er begyndt at spille med i turneringerne på World Touren, skal møde Olga Morozova og Amanda Högström. Magnusson og Karlson røg ud af første runde af All England, men vandt i januar Swedish Open på hjemmebanen, og de er favoritter i denne kamp.

I herredouble stiller hjemmeholdet op med Jeppe Bay Madsen og Lasse Mølhede, mens Team Skælskør-Slagelse kommer med Kim Astrup og Søren Gravholt. Her må udeholdets par betragtes som favoritter qua Astrups høje verdensklasseniveau.

Badmintontoday.dk’s bud kampens resultat:

Solrød Strand mod Team Skælskær-Slagelse: 3-3
Kampen skal derefter afgøres med golden set. Det spår vi bliver enten med et gyldent sæt mellem Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt eller Hans-Kristian Vittinghus og Marc Caljouw.