Viktor Axelsen i indisk triumf

0
468
Viktor Axelsen vinder India Open for anden gang i karrieren. Foto BadmintonPhoto.com

Viktor Axelsen vinder India Open for anden gang i karrieren.

Af Theis Otzen

Viktor Axelsen er for alvor kommet tilbage til verdenstoppen, efter en skadespause holdt ham ude i flere måneder af 2018.

Efter en sejr i Spanish Masters i februar og en finaleplads ved All England i begyndelsen af marts, har Viktor Axelsen de seneste dage spillet forrygende ved Super 500-turneringen India Open i den indiske millionby New Dehli.

I dagens finale var modstanderen hjemmebaneyndlingen Kidambi Srikanth, der er placeret som nummer syv i verden. Axelsen dominerende første sæt og vandt 21-7. I andet sæt kom inderen bedre med i kampen og viste, at hans placering som top 10-spiller er reel nok. Kampen var præget af korte dueller, og begge spillere ville gerne afgøre boldene.
Skrikanth kom foran 20-18 og havde mulighed for at tvinge Axelsen ud i et tredje sæt, men Axelsen bevarede overblikket i arenaen i New Dehli. Han fik udlignet og fik derefter tilspillet sig en matchbold, som han udnyttede i første forsøg. Med cifrene 22-20 på pointtavlen kunne en glad og lettet Axelsen smide trøjen, som han sammen med vinderketsjeren kastede ud til de indiske tilskuere.

Dermed tager han sin anden turneringssejr på BWF’s World Tour i 2019. I næste uge rejser han til Malaysia, hvor Super 750-turneringen Malaysia Open indledes onsdag.