Viktor Axelsen leverede en fantastisk præstation i lørdagens All England-semifinale.

Af Theis Otzen
For første gang i karrieren er Viktor Axelsen klar til at spille finale i All England.

Den 25-årige dansker spillede en fantastisk kamp, da han mødte Shi Yuqi i semifinalen, der blev spillet foran et oplagt publikum i Birmingham, som sørgede for god opbakning til Axelsen.

Danskeren var toptændt fra begyndelsen af kampen. De to spillere fulgtes godt ad i første del af sættet, men senere trak Axelsen fra og kom på 18-13. Kineseren hang dog i og kom tilbage. Ved stillingen 19-18 til Axelsen blev der dømt en fejl ved nettet på Axelsen og i stedet for en sætbold til danskeren, var stilingen nu 19-19. Men Axelsen lod sig ikke slå ud af dommen og hev sættet hjem med 22-20.

I andet sæt kom kineseren bedst fra start. Han kom på 11-6, men denne gang var det Axelsens tur til at få en lang stribe af point, og danskeren kom på 11-11. Men i resten af sættet var kineseren ovenpå og vandt det 21-13.

I det afgørende sæt var Axelsen ovenpå og kom hurtigt på 11-3. Kineseren havde intet at byde på og halsede hele sættet efter Axelsen, som endte med at vinde 21-9.

Drengedrøm der går i opfyldelse
Sejren sender Axelsen i hans livs første All England-finale, hvor japanske Kento Momota venter.

“At spille en All England-finale er en drengedrøm, der går i opfyldelse, så jeg glæder mig rigtig meget til i morgen,” sagde Viktor Axelsen efter kampen.

“Jeg er rigtig glad og stolt for at være gået videre. Jeg prøvede at være så afslappet som muligt i dag, og han (Shi Yuqi) var en svær modstander,” sagde Viktor Axelsen.