Viktor Axelsen taber tæt drømmefinale ved All England

0
454
Viktor Axelsen og Kento Momota leverede et brag af en finale. Foto: BadmintonPhoto.com

Viktor Axelsen og Kento Momota leverede en drømmefinale i All England, og det blev japaneren, der endte med den prestigefulde titel.

Af Theis Otzen

Viktor Axelsen leverede en kæmpe indsats i All England-finalen mod Kento Momota, men i sidste ende var det desværre ikke nok til at tage titlen.

I første sæt lavede Axelsen flere fejl, og Momota sad solidt på kampen. Begge spillere viste dog, at de for tiden er verdens to bedste spillere. Efter en sejr på 21-11 i første sæt lignede Momota en mand på vej mod sin første All England-sejr. Men trods den fejlfrie japanske præstation kom Axelsen stærkt igen i andet sæt. Her satte danskeren tryk på og lavede ikke mange fejl. Danskeren havde samtidig publikum med sig, som heppede intenst på den populære dansker. Axelsen vandt sættet 21-15.

I det afgørende sæt startede Axelsen som lyn og torden og kom hurtigt foran 4-0. Japaneren kom dog stækt igen og de to spillere fulgtes ad indtil opholdet midten af sættet. Herefter overtog Momota, og efter flere fejl fra Axelsens side kom han på 19-11. Axelsen gav dog ikke op og kom på 19-15, men en challenge i forbindelse med en serv sendte Momota på 20-15, og det var det sidste dødsstød til Axelsen. Momota kunne dermed tage sin første All England-sejr i karrieren og cementere sin position som verdens bedste spiller for tiden.

Efter finalenederlaget var det en afklaret Axelsen, der mødte pressen.

“Der er mange gode ting at tage med fra kampen. Når jeg har lagt det bag mig, bliver jeg stolt. Jeg var tættere på end nogensinde, og det har været en god turnering for mig. Den har givet mig masser af selvtillid,” sagde Viktor Axelsen og tilføjede:

“Jeg skal hjem at lære af mine fejl, og jeg må bare erkende, at Momota spiller bedre end mg i dag. Det var den bedste spiller, der vandt,” lød det fra Viktor Axelsen.

I næste uge spiller Axelsen Swiss Open i lighed med mange andre danske spillere.