Badmintonsporten fortsætter med at vokse i Danmark

0
657
Stadig flere danskere dyrker badminton.

For tredje år i træk stiger antallet af danskere, der er medlem af en badmintonklub.

Badminton er stadig en populær sport i Danmark. Det viser de nyeste medlemstal fra DIF og DGI.

Ved udgangen af 2018 kunne 119.912 danskere nemlig svare ja til, at de er medlem af en dansk badmintonklub eller -forening. Det er 503 flere end året før, hvor der var 119.409 medlemmer i dansk badminton.

Dermed er det tredje år i streg, at badmintonsporten har fremgang, og det glæder direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen.

“Vi er rigtig glade for, at de seneste års positive takter er fortsat i 2018 med flere medlemmer tilført dansk badminton. På vegne af landets klubber og det driftige arbejde, som lægges i dem, luner det også at se, at det blandt andet betaler sig i form af en fortsat fremgang på medlemsfronten. For mig er tallene samtidig en god indikation på, at mange af de initiativer, som vi i samarbejde med DGI står bag, fungerer,” siger Bo Jensen og nævner blandt andet tiltag som Badminton i skolen, fælles træneruddannelser, Styrk Klubbens Træningsmiljø, MiniTon og projektet Vi elsker badminton.

I DGI er man tilsvarende godt tilfredse med de stadigt stigende medlemstal. Afdelingsleder i DGI Badminton Lars Uhre hæfter sig især ved den positive udvikling, som er at finde i de yngre aldersgrupper.

“Det tyder på, at badminton er blevet endnu mere populært blandt de unge. Ligesom året før har vi i 2018 fået flere medlemmer i aldersgruppen 13-18 år. Det er rigtig dejligt at se badmintonsporten gro i en af de aldersgrupper, som ellers traditionelt set har været kendetegnet ved frafald,” siger Lars Uhre.

Han håber, at tendensen med flere teenagere i dansk badminton kommer til at fortsætte.

“I samarbejde med Badminton Danmark øger vi indsatsen på ungdomsfronten yderligere i år, hvor vi blandt andet sætter fokus på badminton i studiemiljøer. Det vil forhåbentlig bidrage til at åbne endnu flere unge danskeres øjne for vores sport,” siger Lars Uhre og tilføjer:

“Generelt er vi stolte over, at vi for tredje år i træk tiltrækker flere medlemmer i dansk badminton. Det motiverer os til fortsat at gøre alt, vi kan for at videreudvikle badmintonmiljøer i hele landet med udgangspunkt i hver enkelt klub,” siger Lars Uhre.

I 2016 og 2017 steg antallet af badmintonmedlemmer i Danmark med henholdsvis 1.980 og 1.260 nye af slagsen. Badminton Danmark-direktør Bo Jensen lægger på den baggrund ikke skjul på, at der trods fremgangen i 2018 altid vil være plads til yderligere forbedringer.

“Vi skal altid sigte højt og blive ved med at forbedre os og udvikle vores sport, organisationer og tilbud. Det gælder også, når det kommer til at fastholde og tiltrække medlemmer i badmintonsporten. Det vil vi fortsat have fokus på i de kommende år, også selv om vi trods alt og glædeligvis bliver ved med at vokse,” siger Bo Jensen.