Lillerød Badmintonklub er Årets Ungdomsklub

0
458
Tine Baun er blandt ungdomstrænerne i Lillerød Badmintonklub. Klubben er netop blevet kåret som Årets Ungdomsklub i Danmark. Arkivfoto: BadmintonPhoto.com

Lillerød Badmintonklub får fortjent prisen som Årets Ungdomsklub. De unge spillere i klubben er velsignet med trænere, der selv har en baggrund som tidligere verdensklassespillere.

Af Theis Otzen

Hver eneste dag året rundt bliver der gjort et kæmpe arbejde ude i de danske badmintonhaller for at give de yngste badmintonspillere nogle gode oplevelser.

For at værdsætte arbejdet på ungdomsområdet uddeler Badminton Danmark hvert år prisen Årets Ungdomskub.

I år var det Lillerød Badmintonklub, som fik den flotte hæder. Den traditionsrige klub fra den lille nordsjællandske by har igennem mange år haft en stærk ungdomsafdeling og har udklækket mange talenter til den danske badmintonelite. Og de nuværende ungdomsspillere har glæde af nogle særdeles erfarne trænere.
De tidligere verdenselite-spillere Tine Baun, Ann Nielsen og Sara Runesten er nemlig blandt trænerne i Lillerød.

Vigtigt med anerkendelse
Da det gik op for klubben, at den er årets modtager af prisen Årets Ungdomsklub udløste det stor glæde.

“Vi blev mega glade, kan jeg godt afsløre. Det betyder helt sikkert noget, at vores arbejde bliver set. Der er en masse som gør et stort stykke arbejde, for at få det til at fungere, og det er fedt, at vi får anerkendelse og bekræftelse for vores ungdomsarbejde, siger ungdomsformand i Lillerød Badmintonklub, Ann Nielsen, i en pressemeddelelse.

De 5.000 kr., som følger med prisen, skal bruges til at tilbyde gratis is til alle ungdomsspillerne, når Langhøj kommer på besøg.

“Ellers har vi overvejet at bruge pengene på forskellig slags udstyr, som kan hjælpe ungdomsspillerne,” siger Ann Nielsen.

Lillerød vandt blandt andet prisen for at styrke det sociale fællesskab på tværs af spillerniveau og årgange, deres tilbud til U13-spillere og ældre om trænerintroduktion og deres samarbejde med den nærmest beliggende skole, hvor SFO-børn tilbydes en ugentlig træning som introduktion til sporten.

“Vi prøver at balancere elite og bredde. Vi kigger meget på det hele menneske, og jeg synes noget af det, som vi har gjort fint, er at gøre overgangen fra ungdom til senior nemmere. For det er en svær overgang. Fællesskab og sammenhold er noget af det, som fylder meget for os. Derfor laver vi mange sociale arrangementer sammen på tværs af årgangene. De overlapper også hinanden på træningen allerede i de unge årgange, siger Ann Nielsen.

Lillerød Badmintonklub var nomineret sammen tre øvrige badmintonklubber, Drive Badmintonklub, Horsens Badminton Klub og Rødekro Badminton, som ligeledes gør et fantastisk stykke arbejde.