Lin Dan overraskede den internationale badmintonverden, da han søndag vandt finalen ved Malaysia Open.

Af Theis Otzen

Gik man rundt og troede, at legenden Lin Dan var en færdig mand i international topbadminton, så skal man nok revidere sin opfattelse.

For søndag mødte han sin landsmand Chen Long i finalen ved Super750-turneringen Malaysia Open. Og de to rivaler, som har haft mange dramatiske opgør igennem de seneste mange år, leverede endnu en gang en spændende kamp.

Veteranen Lin Dan tabte første sæt 21-9 og lignede ikke en spiller, der skulle tage en ny titel. Men det er ikke tilfældigt at Lin Dan har vundet OL-guld to gange og desuden har vundet stort set alle betydningsfulde turneringer i verden. Han satte nemlig tempoet op i andet sæt, som han vandt 21-17. I tredje sæt forsatte veteranen de gode takter og endte med at vinde 21-11.

En imponerende bedrift og samtidig blev det Lin Dan første turneringssejr ved en stor turnering i to år. Sidste gang han kunne stille sig øverst på medaljeskamlen ved en Super750-turnering var ved Malaysia Open i 2017, hvor han slog Lee Chong Wei i finalen.

I næste uge tørner Lin Dan sammen med Viktor Axelsen ved Singapore Open.