Ungt dansk hold udtaget til Sudirman Cup

0
407
Sådan så det ud, da Danmark vandt Thomas Cup for tre år siden. Foto: BadmintonPhoto.com

Ved VM for mixede hold stiller Danmark op med et landshold med en gennemsnitsader på 25,5 år.

De danske badmintonfans skal ikke sætte næsen op efter medaljer, når der i slutningen af maj spilles Sudirman Cup. Det er i hvert fald sådan landstræner Kenneth Jonassen vurderer de danske chancer ved det kommende hold-VM, der spilles i den kinesiske by Nanning.
“Det bliver svært at få en medalje, men det er realistisk at komme i kvartfinalen,” siger Kenneth Jonassen.
Fredag blev der udtaget syv herrer og seks damer, som skal repræsentere Danmark ved Sudirman Cup.
På holdet er tre debutanter og en gennemsnitsalder på 25,5 år.
Det er hele tre år yngre end Sudirman Cup-landsholdet fra 2017 og et tegn på det generationsskifte, som der er i gang i dansk badminton.
Teamspirit kan blive afgørende
Ikke desto mindre tror den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen på, at landsholdet kan leve op til sin seedning som nummer seks.
“Det bliver svært at få en medalje, men det er realistisk at komme i kvartfinalen. Vi indgår i højere grad i en underdog-rolle fremfor favoritfeltet, når det handler om at nå langt ved det her verdensmesterskab. Men hvis det lykkes os at skabe den rette teamspirit på holdet, kan vi overraske, og de her holdmesterskaber er noget af det fedeste at være en del af. Det er en helt unik oplevelse, og med det her hold er det realistisk, at vi kan nå en kvartfinale,” siger Kenneth Jonassen og forholder sig til de 25,5 år.
“I forhold til gennemsnitsalderen er det rigtigt, at vi er i gang med et generationsskifte, og at der overordnet set er mindre erfaring på det her hold end for to år siden, men vi har stadig et hold med masser af mesterskabserfaring og erfaring fra de største turneringer. Så jeg frygter ikke, at vores spillere ikke kan ramme det rette spændingsniveau,” siger Kenneth Jonassen.
I 2017 valgte Badminton Danmarks sportslige ledelse at udtage otte herrespillere og fem damespillere. I år har man valgt at tage en herre mindre med for at opruste på damesiden, og det er der en bestemt grund til.
“Det handler om at sikre, at vi ikke står derude og bliver begrænset i vores muligheder for at stille et slagkraftigt hold. Desuden har vi spillere der lige er kommet tilbage fra skade, og det har vi valgt at tage højde for i vores udtagelse. Det er samtidig altid vigtigt, at vi kan stå stærkt i samtlige kategorier og supplere den enkelte kategori, så frem at der skulle opstå en akut skade,” siger Kenneth Jonassen.
Danmark møder England mandag den 20. maj klokken 12.00 dansk tid og Indonesien onsdag den 22. maj samme tid i Gruppe B. Gruppen er den anden af i alt fire grupper bestående af samlet set 12 nationer, der konkurrerer om verdensmesterskabet.
Det danske Sudirman Cup-landshold:
Herrer:
Viktor Axelsen, Odense OBK
Anders Antonsen, Aarhus AB
Kim Astrup, Team Skælskør-Slagelse
Anders Skaarup, Højbjerg
Mathias Boe, Odense OBK
Mathias Christiansen, Greve
Niclas Nøhr, Solrød Strand (Sudirman Cup-debutant)
Damer:
Mia Blichfeldt, Solrød Strand
Line Kjærsfeldt, Team Skælskør-Slagelse
Sara Thygesen, Skovshoved
Maiken Fruergaard, Solrød Strand
Alexandra Bøje, Højbjerg (Sudirman Cup-debutant)
Rikke Søby, Greve (Sudirman Cup-debutant)
Danmarks seneste medalje fra Sudirman Cup blev vundet tilbage i 2013, hvor det blev til bronze. Sølv vandt Danmark senest i 2011 og for første gang i 1999.
I 2017 røg Danmark ud til Thailand i kvartfinalen, da det blev til et 2-3-nederlag.
De forsvarende mestre fra Korea tog den ærefulde titel i 2017. Rekordindehaveren med hele 10 sejre ud af femten mulige af slagsen er Kina, som altså får chancen for at avancere på hjemmebane, når Sudirman Cup 2019 spilles fra 19.-26. maj i Nanning.