Ung dansk trup er udtaget til VM i Basel

0
578
Anders Antonsen er blandt de danske herresingler, der skal til VM til august. Arkivfoto: BadmintonPhoto.com

Der er både velkendte navne men også flere debutanter i den trup, som landstrænerteamet har udtaget til VM i august.

Det bliver et ungt dansk hold, som drager mod Schweiz, når der til august spilles individuelt VM i Basel.

Badminton Danmarks sportslige ledelse har udtaget 16 spillere, der skal repræsentere Danmark ved sensommerens VM for individuelle i Basel, Schweiz.

I forhold til tidligere år består holdet i år i højere grad af unge spillere. Alligevel har en række af disse unge spillere som Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt erfaring fra flere mesterskaber samt de største turneringer på BWF’s World Tour.

Derfor er det også målsætningen, at de danske spillere skal være med til at kæmpe om medaljer.

“Selvom vi har mange unge spillere med til VM, tror vi på, at vi kan spille med om medaljerne. Det er et hold af spillere, der til trods for deres unge alder har rutine, og spillere som skal over at lære. Samtidig har vi stadig etablerede spillere som Jan (Ø. Jørgensen, red.) og Kim og Anders (Astrup og Skaarup, red.), som blandt andet har vundet China Open, EM og Thomas Cup. Generelt synes vi, at det er fremtidens slagkraftige hold med masser af potentiale,” siger cheflandstræner Kenneth Jonassen i en pressemeddelelse.

Blandt de unge og mere uprøvede kræfter er 21-årige og 24-årige Frederik Søgaard/David Daugaard og de to damedoublespillere og VM-debutanter Amalie Magelund/Freja Ravn på blot 18 og 19 år. Hertil kan også nævnes 24-årige Rikke Søby Hansen og 23-årige Mathias Bay-Smidt, som tidligere i år viste gode takter i St. Jakobshalle, hvor VM spilles, da de vandt Swiss Open.

“De her tre doubler, ser vi et stort potentiale i, men det er klart, at de primært er med til dette verdensmesterskab for at lære og få værdifuld mesterskabserfaring – ikke for at kæmpe med om medaljer,” siger Kenneth Jonassen og uddyber, hvilke fordele træningen op mod VM kan give.

“VM-forberedelsen er altid garant for at flytte spillerne i en positiv retning af deres udvikling. Spillerne bliver udfordret fysisk og psykisk, og de får en forståelse af, hvilken belastning man skal igennem på og udenfor banen for at toppe til et mesterskab. Det kan godt være, at de ikke får mange kampe til VM, for her møder de verdensklassespillere, der er i deres livs form, men det er en rigtig god mulighed for at måle sit eget talent mod verdenstoppen,” siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

De danske spillere, som er udtaget til VM 2019, er:
Herresingle:
Viktor Axelsen
Jan Ø. Jørgensen
Anders Antonsen

Damesingle:
Line Kjærsfeldt
Mia Blichfeldt

Herredouble:
Anders Skaarup/Kim Astrup
Frederik Søgaard/David Daugaard

Damedouble:
Sara Thygesen/Maiken Fruergaard
Amalie Magelund/Freja Ravn

Mixeddouble:
Sara Thygesen/Niclas Nøhr
Rikke Søby Hansen/Mathias Bay-Smidt