Det blev en hård dag for de danske badmintonspillere ved førstedagen af Denmark Open i Odense. Flere af de danske stjerner er allerede ude af Super 750-turneringen.

Af Theis Otzen

Rasmus Gemke var den eneste af de danske spillere, som var i aktion tirsdag, som spillede sig videre til 2. runde ved Super 750-turneringen Denmark Open, som har en præmiesum på mere end 5 mio. kr.
Gemke slog Lee Cheuk Yiu fra Hong Kong i tre tætte sæt med cifrene 16-21, 21-14 og 21-18 og er klar til 2. runde torsdag, hvor modstanderen bliver Jonathan Christie fra Indonesien.
Christie mødte i sin første kamp Jan Ø. Jørgensen. Det blev en seværdig badmintonkamp, og Jørgensen vandt et tæt første sæt med 22-20, men trods ihærdig fight fra danskeren vandt Christie de to efterfølgende sæt.

Tre sæt var Hans-Kristian Vittinghus også ude i mod indoneseren Tommy Sugiarto. Efter at have tabt første sæt kom den erfarne dansker stærkt igen og vandt andet sæt 21-15. I det afgørende sæt endte Sugiarto med at vinde 21-17.

Begge herredoubler ude efter nederlag i to sæt
I herredouble var Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen oppe imod kineserne HanCheng Kai og Zhou Hao Dong, men tirsdag aften var kineserne for stærke for det nyligt sammensatte danske par, som har ambitioner om at komme med til sommerens OL i Tokyo.

OL-pladsen kan de komme til at kæmpe om med Kim Astrup og Anders Skaarup. Men de to herrer var i dag langt fra tidligere styrke, og de tabte deres førsterunde-kamp i to sæt til Lu Ching Yao og Yang Po Han.

Kjærsfeldt færdig
I damesingle mødte Line Kjærsfeldt amerikanske Beiwen Zhang. Kjærsfeldt kæmpede godt mod verdens nummer 14, men det rakte kun til en enkelt sætsejr, og Zhang tog sejren med cifrene 21-12, 17-21 og 21-17.
Den unge damedouble Christine Busch og Amalie Schultz er også færdige efter første runde. De 6-seedede koreanere Lee So Hee og Shin Seung Chan vandt kampen 21-7 og 21-15.

Antonsen og Axelsen i aktion onsdag
Onsdag er der mulighed for dansk oprejsning, når både Anders Antonsen og Viktor Axelsen spiller deres første kampe. Mia Blichfeldt har også gode chancer for at spille sig videre i Denmark Open.

TV2 Sport sender direkte fra hele onsdagens program fra Denmark Open.