Ugens talent: Freja Ravn Nielsen drømmer om OL- og VM-medaljer

0
1373
Freja Ravn sammen med makkeren Amalie Magelund er klar til VM. Arkivfoto: BadmintonPhoto.com

Badmintontoday.dk har fokus på den talentfulde badmintonungdom. Vi bringer løbende en række miniportrætter af nogle af Danmarks største badmintontalenter. I denne uge kan du møde 19-årige Freja Ravn Nielsen, der spiller i KMB2010 og som netop er udtaget til VM i august.

Hvornår begyndte du at spille badminton – og hvorfor blev det badminton?
“Jeg begyndte til badminton, da jeg var syv år gammel. Jeg har dog gennem hele min barndom været i en badmintonhal, da hele min familie spiller.”

Hvor mange timer om ugen bruger du på badminton?
“Det varierer, men generelt omkring 16 timer.”

Hvilken præstation er din hidtil bedste?
“Jeg har været i to U-VM kvartfinaler. Under disse turneringer har min doublemakker og jeg formået at slå en række gode asiatiske par, herunder par fra blandt andet Korea og Indonesien.”

Hvad er dine mål med badminton i 2019?
“Min makker og jeg har haft som mål at vinde en international seniorturnering. Det har vi formået at gøre – vi vandt Swedish Open og Dutch International. Derudover spillede vi vores sidste ungdoms-DM, og her var vores mål at vinde – hvilket vi også gjorde. Fremadrettet håber vi på at kunne levere nogle gode internationale resultater på challenge og grand-prix niveau.”

Hvad drømmer du om på længere sigt?
“Det ultimative mål er at deltage i OL samt vinde medalje. Derudover er VM-medajle også et stort mål for mig.”

Hvem er dit idol som badmintonspiller?
“Selvom jeg er doublespiller, ser jeg meget op til Tai Tzu Ying og Ratchanok Intanon, blandt andet på grund af deres enormt lækre teknik.”

Hvilken skole/uddannelse og klassetrin går du på?
“Jeg går til daglig på Falkonergårdens Gymnasium i 3g.”

Når du virkelig skal slappe af, hvad laver du så?
“Når jeg skal slappe af, sidder jeg enten på min computer og ser diverse serier eller videoer på YouTube eller tager en lur. Jeg elsker mine middagslurer mellem træning eller efter skole og ville bestemt ikke kunne undvære dem.”

Din yndlingsserie eller -program på tv lige nu?
“Lige pt. ser jeg meget reality – herunder Forsidefruerne og Paradise Hotel. Derudover ser jeg Riverdale og Gossip Girl.”