Corona-virus udsætter igen Thomas & Uber Cup på dansk grund

0
865
Sådan så det ud, da Danmark vandt Thomas Cup for tre år siden. Foto: BadmintonPhoto.com

De fleste badmintonfans var begyndt at glæde sig, men nu er drømmen om Thomas & Uber Cup på dansk grund i 2020 endnu engang bristet. Foreløbig er arrangementet udskud til 2021.

Af Theis Otzen
Det uofficielle VM for hold, Thomas & Uber Cup, skulle være spillet i Aarhus i maj måned i år. Den globale corona-virus-pandemi fik imidlertid Badminton Danmark og BWF til at rykke arrangementet fra maj til august og siden til oktober.

Men nu må arrangørerne sande, at det ikke bliver i 2020, at der bliver spillet om de prestigefulde titler. Flere nationer har således meldt afbud, og det har resulteret i en aflysning af arrangementet.

Badminton Danmark har lagt mange kræfter i planlægningen af det store VM-stævne, og derfor ærgrer det direktør Bo Jensen, at arrangementet endnu en gang må udskydes.

“Der er ingen tvivl om, at vi virkelig havde håbet på, at det nu skulle være, at verdensmesterskaberne for herre- og damelandshold skulle spilles i Danmark for første gang. Vi har haft stort set alt på plads i Aarhus i tråd med de gældende retningslinjer, restriktioner og anbefalinger i lyset af coronasituationen og kunne med ro i maven have budt såvel spillere, officials, medarbejdere og tilskuere inden for i sundhedsmæssigt forsvarlige og trygge rammer. Det har hele tiden været vores øverste prioritet. Desværre har udviklingen af coronasituationen både i Danmark og internationalt bevirket, at en række lande og spillere fortsat er meget utrygge ved eller direkte forhindret i at rejse til Danmark, siger Bo Jensen i en pressemeddelelse og tilføjer:

“Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at få tingene til at ske, så vi er selvfølgelig helt vildt ærgerlige, men vi glæder os i det mindste over, at Thomas & Uber Cup vil blive spillet i Danmark i det nye år for første gang nogensinde på dansk grund. Hvornår det nøjagtigt skal ligge, arbejder vi i øjeblikket på at få afklaret, men vi ser på en mulig termin i efteråret mellem OL og individuelt VM, siger han og understreger, at mesterskaberne fortsat forventes afviklet i Aarhus.